Темно
ダーク
Позадина
バックグラウンド
Користи ја акцентираната боја на мојот Windows
アクセントカラーを使う
Принтено
印刷
Превземи
ダウンロード
Откриено
発見された年
п.н.е.
紀元前
Елементи: Периодичната табела обезбедува сеопфатни и корисни информации за хемиските елементи сите на едно место.
元素:周期表は、化学元素に関する包括的かつ有用な情報を1か所にまとめています。
Кликнете на елемент за да дознаете повеќе за својствата, историјата, потеклото на името, сликите, апликациите, опасностите и дијаграмот со електронска обвивка на секој елемент.
元素をクリックすると、各元素のプロパティ、歴史、名前の由来、画像、用途、ハザード、電子殻図が表示されます。
Визуално убаво обоена табела
とても見やすい色分けされた周期表
Едноставен дизајн на течност и има многу детали
No translations found
Детална дескрипција за секое тело
各元素の細かな説明
Види го листот на сите елементи во азбучен ред
あいうえお順にすべての元素のリストを表示する
Дијаграм и слика на електронска обвивка за секој елемент
各元素の電子殻図と画像
Спореди ги карактеристиките на 2 елементи
2つの元素の詳細を比較する
Побарај за елементот со нивниот симбол, атомскиот број или име
元素記号や原子番号、元素名を使って元素を検索する
Детални информации за главните изотопи
主要同位体に関する詳細情報
Линкови до информативни веб-страници за понатамошно студиранје
No translations found
Работи без интернет, не треба конекција за да работи
オフラインで利用可能です(インターネット接続は不必要です)
Интерактивен периоден систем на хемиските елементи
No translations found
Својства, историја, потекло на името, факти, примени, изотопи, електронска конфигурација, кристална структура, опасности и повеќе
No translations found
Група
Периода
周期
блок
ブロック
Продавница
ショップ
Слика
画像
Повеке слики
その他の画像
Карактеристики
特性
Примени
用途
Историја
歴史
Општи Својства
一般特性
Физички Својства
物理特性
Атомски Својства
原子特性
Главни примени
主な用途
Важни линкови
外部リンク
Изглед
デザイン
Кратенка / Скратен пат
ショートカット
Предлози
提案
Повеќе
その他
Стил
スタイル
Веб-локација
Web サイト
Ширина на табелата
表の幅
Подреди по број
原子番号順に並べ替える
Подреди по име
名前順に並べ替える
Подреди по симбол
元素記号順に並べ替える
Име
名称
Симбол
記号
Атомски број
原子番号
Атомска тежина
原子量
Масен број
質量数

Periodic Table invites you to become a translator to help them translate their General Terms project.

Sign up for free or login to start contributing.