Темно
تاریک
Позадина
پس زمینه
Користи ја акцентираната боја на мојот Windows
استفاده از رنگ ویندوز من
Принтено
قابل چاپ (پرینت)
Превземи
دانلود
Откриено
کشف شده
п.н.е.
قبل از میلاد مسیح
Елементи: Периодичната табела обезбедува сеопфатни и корисни информации за хемиските елементи сите на едно место.
عناصر: جدول تناوبی اطلاعات جامع و مفیدی درباره عناصر شیمیایی میدهد.
Кликнете на елемент за да дознаете повеќе за својствата, историјата, потеклото на името, сликите, апликациите, опасностите и дијаграмот со електронска обвивка на секој елемент.
بر روی یک عنصر کلیک کنید تا اطلاعاتی مربوط به خواص، تاریخ، اطلاعات کشف، عکس ها، کاربرد ها، خطرات و لایه الکترونی هر عنصر بددست آورید.
Визуално убаво обоена табела
دیدن رنگ زیبای جدول
Едноставен дизајн на течност и има многу детали
طراحی ساده با جزییات زیاد
Детална дескрипција за секое тело
اطلاعات و جزییات دقیق برای هر عنصر
Види го листот на сите елементи во азбучен ред
مشاهده لیست تمام عناصر به ترتیب حروف الفبا
Дијаграм и слика на електронска обвивка за секој елемент
نمودار لایه الکترونی و تصویر برای هر عنصر
Спореди ги карактеристиките на 2 елементи
مقایسه خواص دو عنصر
Побарај за елементот со нивниот симбол, атомскиот број или име
جستوجو عناصر با استفاده از نماد، عدد اتمی یا نام آنها
Детални информации за главните изотопи
اطلاعات دقیق در مورد ایزوتوپ ها
Линкови до информативни веб-страници за понатамошно студиранје
لینک وب سایت های اطلاع رسانی برای مطالعه بیشتر
Работи без интернет, не треба конекција за да работи
استفاده آفلاین، بدون نیاز به اتصال اینترنت
Интерактивен периоден систем на хемиските елементи
عنصر های شیمیایی تعاملی جدول دوره ای
Својства, историја, потекло на името, факти, примени, изотопи, електронска конфигурација, кристална структура, опасности и повеќе
ویژگی ها، تاریخ، ریشه نام، حقایق، اپلیکیشن ها، ایزوتوپ ها، پیکربندی الکترونیکی، ساختار بلوری، خطرها و بیشتر
Група
گروه
Периода
تناوب
блок
بلوک
Продавница
فروشگاه
Слика
عکس
Повеке слики
عکس های بیشتر
Карактеристики
خواص
Примени
کاربرد ها
Историја
تاریخچه
Општи Својства
ویژگیهای عمومی
Физички Својства
خواص فیزیکی
Атомски Својства
خواص اتمی
Главни примени
کاربرد های اصلی
Важни линкови
لینک های مهم
Изглед
ظاهر
Кратенка / Скратен пат
میانبرها
Предлози
پیشنهادها
Повеќе
بیشتر
Стил
No translations found
Веб-локација
تارنما
Ширина на табелата
عرض جدول
Подреди по број
مرتب سازی با عدد
Подреди по име
مرتب سازی با نام
Подреди по симбол
مرتب سازی با نماد
Име
نام
Симбол
نماد
Атомски број
عدد اتمی
Атомска тежина
عدد جرمی
Масен број
عدد جرمی

Periodic Table invites you to become a translator to help them translate their General Terms project.

Sign up for free or login to start contributing.